Äggtoddy med blåbär

äggtoddy

En härlig dessert där färska blåbär blir pricken över i. Extra lyx blir det också när du toppar det hela med frostad citronmeliss.

För att ge toddyn lite mer fyllig och vuxen karaktär kan du spetsa den med ett stänk av mörk rom och tillsätta några krossade myntablad.

  • 4 portioner
    Det här behöver du:

    • 4 äggulor 
    • 0,5 dl grädde
    • 3 msk strösocker
    • ca 20 blåbär
    • 2 rutor mörk choklad


    Gör så här:

    Vispa äggulorna med socker tills toddyn blir pösig, luftig och nästan vit. Vispa grädden och blanda ned i toddyn.

    Bottna glas med bären, fyll på med toddyn, riv mörk choklad över och lyxa gärna till det hela genom att toppa med frostad citronmeliss. Den fixar du genom att vända bladen i socker och sedan köra dem i ugnen.

  • Tid: 20 minuter

    Svårighetsgrad
    Lätt

    Dela receptet: