Alg och rödbetssallad

Alg- och rödbetssallad

En spännande och fräsch sallad med rödbetor och alger som får ett extra lyft av en dressing med lime och honung. Serveras gärna med ett friskt och fruktigt vitt vin, till exempel pinot blanc.

  • 4 portioner
    Det här behöver du:

    4 portioner

    3 rödbetor, okokta
    2 daikon eller rättikor
    1 rödlök
    1 dl pumpakärnor
    2 dl sjögrässallad

    Dressing:
    3 msk olivolja
    1 msk honung
    pressad saft från 0,5 lime
    1 msk riven ingefära
    0,5 tsk havssalt

    Gör så här:

    Rosta pumpakärnorna. Skala och strimla rödlöken. Fräs den 4 minuter i rapsolja.

    Skala rödbetor och daikon och skär dem i tunna strimlor med en skalare.

    Lägg grönsakerna i en skål tillsammans med sjögräset.
    Blanda ihop dressingen och slå den över salladen. Blanda ihop ordentligt och lägg upp på ett fat. Strö över pumpakärnor.

  • Tid: 20 minuter

    Svårighetsgrad
    Lätt

    Dela receptet: