Algnudlar

Alger är både gott och nyttigt. Här används Haricot de mer vilket är en algsort som även kallas havets böna. Vintips: Ett friskt och fruktigt alvariñho passar bra. Det har en nyanserad, kryddig smak med inslag av gula päron, persika, apelsinblommor och citrusskal. Serveras vid cirka 8°C (som aperitif eller till friska och lätta vegetariska rätter).

  • 4 portioner

    Det här behöver du:
    50 g färska haricot de mer
    1 msk japansk soja
    1 morot
    1 stjälk blekselleri
    3 salladslökar
    1 dl hasselnötter
    100 g nudlar
    1 msk soja
    1 msk sesamfrön

    Gör så här:
    Skölj Haricot de mer algerna väl och låt rinna av. Rosta hasselnötterna och rugga av skalen. Hacka dem grovt. Strimla morot, blekselleri och salladslök fint.

    Fräs alger och grönsaker var för sig i olja. Grönsakerna ska behålla sin spänst. Blanda i soja och smaka av med salt och peppar. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och blanda med frästa alger, nötter och grönsaker. Strö över sesamfrö och servera.

  • Tid: 30 minuter

    Svårighetsgrad
    Lätt

    Dela receptet: