Äpplig Brysselkål

Äpplig brysselkål

Gillar du brysselkål så kommer du att älska det här receptet. Är du skeptisk och tycker att brysselkål är för beskt och svårt att laga till på ett enkelt och smidigt sätt – då kommer du också att älska det här receptet.

Det här är nämligen ett utmärkt exempel på smakbalans där ingen smak får övertaget utan de olika delarna samsas i harmoni. Vackert och gott som passar lika bra kring jul som resten av året.

  • 4 portioner

    Det här behöver du:

    • 500 g brysselkål
    • 2 gula lökar
    • 3 msk smör
    • 2 lagerblad
    • 3 dl äppelmust
    • salt och peppar


    Gör så här:

    Ansa och skär brysselkålen i fjärdedelar genom roten. Skala, dela och skiva lökarna. Stek lök och brysselkål i hälften av smöret så att det får färg. Tillsätt lagerblad och äppelmust.

    Koka sakta cirka 10 minuter. Rör ner resten av smöret och smaka av med salt och peppar. 

  • Tid: 30 minuter

    Svårighetsgrad
    Lätt

    Dela receptet: