Bärgrogg med ingefärsgrädde

En härlig mix där röda bär möter ingefära. När bären och grädden varvas och sedan toppas med grön mynta får du en riktigt fin färgpalett.

  • 4 portioner
    Det här behöver du:

    • 225 g tranbär
    • 225 g hallon 
    • ½ dl vatten 
    • 1 dl strösocker
    Ingefärsgrädde:
    • 1 dl grädde
    • 0,5 dl crème fraîche
    • 1 tsk färsk riven ingefära 
    • 2 msk hackad färsk mynta

    Gör så här:
    Koka upp vatten och socker, lägg i bären. Låt sjuda under försiktig omrörning ca 3 min. Låt svalna.

    Vispa samman crème fraîche och grädde. Rör ner ingefära och mynta. Varva kompott och ingefärsgrädde i glas.

  • Tid: 20 minuter

    Svårighetsgrad
    Lätt

    Dela receptet: