Läs mer

Ny bok ute!

Läs mer

Direkt från naturen till köket

Vild mat

Läs mer

Musikalisk föreläsning

En skön mix av prat och musik

Läs mer

Tänk längre än kranvatten

Alkoholfritt till maten

Läs mer

Kan insekter rädda världen?

Den nya maten

Nyheter, insikter & annat

Minska matsvinnet – En föreläsning

Det här inlägget baseras på Peters föreläsning om att minska matsvinnet. Föreläsningen vänder sig till alla som känner att att de vill laga bättre, billigare och godare mat...

Matcha mat och vin på Medborgarskolan

24 november håller Peter kursen Matcha Mat&Vin på Medborgarskolan i Stockholm för tionde året i rad. ”Här lagar vi många små gourmeträtter med prima råvaror, enkelt...

Vinjournalen intervjuar Peter

Vinjournalen har pratat med Peter Streijffert om mat, vin och den nya kokboken Vego & Vin. I artikeln skriver de bland annat ”Till att börja med är Peter en riktigt...

Vego & Vin hos Tasteline

Tasteline har uppmärksammat Vego & Vin och skriver bland annat ”Peter Streijffert är en kokboks- och vinskribent med ett stort och genuint intresse för vin och mat....

Bokgalleriet recenserar Vego & Vin

Allt fler upptäcker och uppskattar Vego & Vin. Nu har Bokgalleriet recenserat och skriver bland annat följande. ”Vissa omständigheter gjorde att jag blev vegetarisk...

Vi äter oftare vegetariskt

Fyra av tio svenskar äter vegetariskt en eller flera gånger i veckan. Det visar en ny undersökning som Sifo gjort på uppdrag av Axfood. Axfoods årliga vegoundersökning visar...

Fynda Vego & Vin till pluspris hos Bokus

Bokus lyfter fram Vego & Vin i deras pluskampanj. Så passa på att fynda kokboken som lär dig kombinera vegetarisk mat och vin. Du har chansen under november på...

Bubbel

Hur lätt är det att spela ukulele och sjunga om bubbel med en glad och energisk hundvalp vid fötterna? Inte alls verkar det som…...

Bokrelease med provsmakning

Nu har vi med skratt och glada miner firat den nya boken Vego & Vin med releasefest på förlaget. Det blev provsmakning, sång och härligt mingel. Tack alla ni som var med...

Peters Råa Matshow!

Den perfekta mat/vin/musik/showupplevelsen för eventet! Peters Råa Matlagningsshow baseras på Peters fjärde bok ”Smak: Mat&Vin – de bästa kombinationerna” och hans...

Kan insekterna rädda världen?

Det finns över 2000 ätbara insekter i världen och cirka två miljarder människor äter insekter i olika stor utsträckning. Insekter konsumeras i 80 procent av världens länder....

Kurs i stadsodling på Medborgarskolan

Nästa vecka håller jag stadsodlingskurs och föreläsning för Medborgarskolan. Är du nyfiken på olika sätt att odla i stadsmiljö eller vill komma igång med din egna urbana...

Vego & Vin gillas av bloggen Bokcirkel

Bloggen Bokcirkel har läst den nya kokboken Vego & Vin och det är tydligt att de verkligen gillar innehållet. Där skriver de: ”Bland annat slår författaren ett slag...

Peter på bokmässan 2017

Lansering av nya boken Vego & Vin på bokmässan i Göteborg. Det hela kan sammanfattas med mycket folk, många uppskattande ord och en del försök att överrösta sorlet med...

Höstodling

I skiftet september/oktober då somliga avslutar sina odlingar och tar bort allt organiskt, vänder upp och ner på jorden och fördärvar tillvaron för maskarna så väntar den...

Livets goda skriver om Vego & Vin

Vinsajten Livets goda uppmärksammar att Peter har släppt sin femte bok, Vego & Vin. Mycket trevligt på min ära. ”Väldigt lite finns skrivet om samspelet mellan gröna...

Årets skörd på Hammarbyhöjdens Gatuodling

Den förväntade avkastningen från Hammarbyhöjdens Gatuodling under ett år ser ut så här: Det är en ungefärlig uppskattning vars kanske främsta förtjänst är att den visar ett...

Bokashikompostering Hammarby

Vi producerar snudd på två hinkar Bokashikompost per månad. Merparten är grönsaksrester men blommor och tidningspapper ingår i mixen också. Vi är två vuxna vegetarianer som...

hugelbäddar

Bygga hugelbäddar av fällda träd

Bostadstadsrättsföreningen min, Brf ampeln 12, gjorde sig hösten 2016 av med ett tiotal träd runt huset. Och min plan var att tillvarata det fällda timret och därmed minska...

Solceller mumma för odlingen

På mina föreläsningar om att odla grönsaker pratar jag allt mer om vilket lyft solceller har inneburit för de växthus-ägare som fattat galoppen. Det var bra redan tidigare men...

En musikalisk föreläsning

I arbetet med min nya bok Vego & Vin och med förberedelserna för bokens lansering på bokmässan har jag spelat och sjungit som aldrig förr. Vilket i sin tur lett till en ny...

Alkoholfritt till mat

En god värd beaktar alla gästers smaker och behov. Ändå är det ganska ofta som nog så goda intentioner strandar när gästen väljer alkoholfritt. Kranvatten och måhända en...

Kan själv

Måste man vara ett proffs, nörd eller manisk för att göra egen majonnäs? Eller baka sitt eget bröd? Nej, man jag kanske är fel person att ge ett balanserat svar på den frågan....

Diska undan

Håll rent och snyggt omkring dig i köket. Diska undan efter hand så blir det mycket roligare att laga mat. Planera vilka pannor du behöver använda, kanske kan du använda samma...

Nässlor

Vild mat – nypon och nässlor

Nypon och nässlor är grejer det. Växer vilt men helt nära bebyggelser, finns i överflöd, är fullständigt gratis och fullproppade med nyttigheter. Nypon innehåller vitaminer,...

Svenska smaker

Jag har hållit vinprovningar i drygt sju år och därigenom lärt mig mycket om vad de som kommer till mina provningar gillar och inte gillar. Med detta som grund har jag en...

Så slipper du besk lök

När du hackar lök exponeras den för luftens syre och oxiderar, blir besk och luktar illa. Ju finare löken hackas desto snabbare går processen. Ett knep för att förhindra detta...

Smaken och trevlighetsfaktorn

Faktum är att man kan göra det mesta fel, servera vinet vid fel temperatur, till fel mat och i fel glas, men är det trevligt som sjutton. Ja då kan det smaka rätt bra ändå....

Gamla kryddor

Det är skillnad på timjan och timjan. Timjan i en kryddburk med bäst före-datum som passerats för tio år sedan och färsk timjan har snudd på noll gemensamt. Har du gamla...

Vassa knivar

Jag har kockat i ett 70-tal hem i Stockholmsområdet och för en hel del företag också och en sak har alla gemensamt – de har slöa knivar. Och snudd på ingen arbetsyta. Och...