Bondbönesallad

Allt som du normalt använder ärtor till kan du med fördel erätta med bondbönor. De har en smörigare och nötigare smak och är inte lika söta som ärtor, men det gör livet bara mer spännande, inte sant?

  • 2 portioner

    Det här behöver du:
    • 16 baljor bondbönor
    • 5 tomater
    • 1 kålrabbi
    • salt och peppar
    • olivolja
    • äppelcidervinäger

    Gör så här:
    Skär bort skalet och den träiga rotdelen på kålrabbin. Skiva den först, dela skivorna på mitten och skär smala stavar.

    Koka de hela bondbönorna 3 minuter. Sprita baljorna (dvs plocka ur bönorna ur bönskidorna) och skala bort den vita ytterhinnan om det är stora bönor. Bryn bönorna snabbt i olivolja.

    Skär tomaterna i bitar och blanda med de övriga grönsakerna. Blanda dressingen och häll över grönsakerna.

    Servera med bröd.

  • Tid: 15 minuter

    Svårighetsgrad
    Lätt

    Dela receptet: