Brynta alger med pepparrot

Brynta alger med pepparrot

Alger är med sina smaker från havet en både spännande och nyttig råvara som är väl värd att utforska. Här möter algerna pepparrot vilket ger den här rätten det sting som behövs.

  • 4 portioner
    Det här behöver du:

    • 1 rödlök
    • 1/2 kruka dill
    • 1 msk riven färsk pepparrot
    • 50 g smör
    • 100 g alger
    • 0,5 dl sesamfrön
    • 50 g solrosgroddar
    • svartpeppar och ev salt


    Gör så här:

    Börja med att bryna löken i smör. Lägg sedan ner de sköljda algerna i stekpannan tillsammans med sesamfrön och stek dem tillsammans med löken. Lägg upp på bädd av dill och böngroddar. Strö över pepparrot. Toppa eventuellt med olivolja och balsamvinäger efter smak.

  • Tid: 30 minuter

    Svårighetsgrad
    Lätt

    Dela receptet: