Coleslaw med färska dadlar

Coleslaw

En underbar coleslaw som är min version av pizzasallad. Snudd på varenda pizzeria har exakt samma vinägerstinna vitkålssallad. Varför? Kan man inte göra nåt annat? Jo det kan man!

  • 4 portioner

    Det här behöver du:
    1/4 vitkålshuvud
    10 färska dadlar
    1 dl pumpakärnor
    5 cm färsk ingefära
    2 msk olivolja
    1/2 citron
    salt och peppar

    Gör så här:
    Skär kålen tunt och låt ligga i kallt vatten 5 min. Häll av vattnet och krama vitkålen mjuk. Skölj dadlarna, kärna ur dem och skär dem i små bitar. Skala och riv ingefäran. Blanda samman citronsaft och olivolja med lite salt och peppar.

    Blanda samman ingredienserna och smaka av med mer salt och peppar om det behövs.

  • Tid: 30 minuter

    Svårighetsgrad
    Lätt

    Dela receptet: