Fläderglass med kanderade rosor

Fläderglass med kanderade rosor

Fläderglass är en sån läcker dessert. Och de viktigaste ingredienserna växer runt knuten! Sött mousserande moscato blir hur bra som helst till.

  • 4 portioner

    Det här behöver du:
    3 äggulor
    4 msk florsocker
    3 dl vispgrädde
    0,5 dl koncentrerad flädersaft
    rosblad (eller andra ätbara blomblad)

    Gör så här:
    Vispa ihop äggulor och socker till glassen. Tillsätt saften. Vispa grädden tjock och rör ner den i blandningen. Plasta in och frys 1 timma.

    Rör om. Frys 1 timma till – rör om. Frys ytterligare 4 timmar.

    Kanderade rosor:
    Sätt ugnen på 60°. Plocka blad från rosorna. Pensla dem med ett tunt lager äggvita. Doppa lätt i socker på båda sidor och lägg på bakplåtspapper.

    Rosta i ugn 1 timma, tills bladen blivit krispiga. Vänd eventuellt efter halva tiden.

    Både vanliga rosor och nyponrosor går att äta. Men plocka helst själv
    eftersom blommor i handeln kan vara hårt besprutade. Andra ätbara
    blommor är gurkört, krasse, kryddtagetes, lavendel, malva, maskros,
    pensé, ringblomma, rödklöver, viol och inte minst zucchini.

  • Tid: 60 minuter

    Svårighetsgrad
    Mellan

    Dela receptet: