Föreläsning – Bokashi

Image

I den här föreläsningen ges en introduktion till Bokashi som är en suverän komposteringsmetod, framför allt för den som odlar. Dessutom går processen betydligt fortare än med vanlig kompost.

Skillnaden är också stor gentemot traditionell kompost som är en förruttnelseprocess medan bokashi är jäsning.

Peter går bland annat igenom hur du kan odla med hjälp av bokashi och hur du bäst utnyttjar den näringsrika jordförbättrare du skapar från ditt matavfall. 


Allt vanligt matavfall som kött, grönsaker och kaffesump kan med den här metoden snabbt och luktfritt bli till jordförbättring. Matavfallet  omvandlas med hjälp av effektiva mikroorganismer till jordförbättring som direkt kan grävas ner i kökslandet. Där gör den stor nytta tillsammans med de organismer som redan finns där. Till skillnad från vanlig kompostering så förmultnar inte avfallet så att kolet frigörs i form av koldioxid. Kolet binds i jorden istället och näringsämnena finns kvar.

Pris

5 000 kronor. Moms samt eventuella resekostnader tillkommer.

Längd

Cirka två timmar.

Boka

För bokningar, kontakta Peter Streijffert på peter@smakbalans.se eller 070-493 69 18.