Friterad brie med blomkålssås

Friterad brie med blomkålssås

Vill du göra något nytt och spännande med din brie? Fritera den! Här serveras den med en läcker blomkålssås. Det är ett effektfullt recept som du kan ta till när du vill imponera på dina gäster. Går bra att kombinera med torr sherry.

  • 4 portioner
    Det här behöver du:

    • 100 gram brieost
    • 1 dl vetemjöl
    • 1 ägg
    • 1 dl ströbröd
    • 1 blomkålshuvud
    • 3 dl mjölk
    • 1 lagerblad
    • 5 dl rapsolja
    • 5 stjälkar persilja
    • salt och peppar

    Gör så här:

    Skär osten i trekantiga bitar och vänd i mjöl, sedan ägg och sist ströbröd.
    Fritera i 1 minut. Gör samma med persiljan. Lägg på hushållspapper.
    Bryt sönder kålen och låt koka upp i mjölken med lagerblad.
    Sila av och mixa. Smaka av med salt och peppar.

    Vintips: Torr sherry. Nyanserad smak med inslag av nötter, äpplen,
    jäst, svartpeppar, citrus och örter. Serveras vid cirka 10°C som aperitif
    eller till tapas.

  • Tid: 30 minuter

    Svårighetsgrad
    Mellan

    Dela receptet: