Glöggkokta päron

Glöggkokta päron, recept från boken Smak av Peter Streijffert

Släng aldrig slattarna – använd dem! Det blir alltid glögg över, eller hur? Då tar du fram kastrullen, skalar päronen och sätter igång, eller hur?

  • 4 portioner

    Det här behöver du:
    • 4 päron
    • 5 dl rött vin
    • 1 kanelstång
    • 2 lagerblad
    • 2 långpeppar från Gerard Vives (eller svartpeppar)
    • 0,5 dl socker
    • saften av 1/3 citron
    • 1 dl blåbär

    Gör så här:
    Skala päronen. Koka upp rött vin, kanelstång, lagerblad, svartpepparkorn, socker och citron i en kastrull. Lägg i päronen och sjud ca 6 min på medelgod värme tills päronen är mjuka.

    Låt päronen svalna i lagen i kylen minst 6 tim.

    Ta upp päronen. Sila och reducera lagen till 2,5 dl. Lägg ner blåbären i lagen.

  • Tid: 20 minuter

    Svårighetsgrad
    Lätt

    Dela receptet: