Grillad brietårta

Grillad brie

Grillad brie med vitt vin till är somrigt och härligt. Det här receptet kombinerar den grillade brietårtan med bland annat grillade tomater och rostade valnötter. Ett garanterat uppskattat inslag under en grillkväll. Kan avnjutas som den är eller bli till en del av en sommarbuffé.

Vintips: vitt vin, gärna av den österrikiska druvan grüner veltliner. 

  • 8 portioner
    Det här behöver du:

    • 1 brietårta

    • 6 körsbärstomater
    • 100 gram valnötter

    • 2 msk honung

    • 10 blad färsk basilika


    Gör så här:

    Sätt på grillen. Lägg brietårtan i en stor bit aluminiumfolie. Slå in den så att folien täcker brien.

    Grilla brien i några minuter på varje sida. Den är klar när den känns mjuk när man petar på den.

    Rosta valnötterna på aluminiumfolie på grillen. Rör hela tiden så att de inte bränns.

    Rör om snabbt och dra av nötterna från värmen. Lägg brietårtan på en tallrik och öppna folien.

    Grilla även tomaterna på aluminiumfolie. Dela dem och lägg ovanpå osten och strö ut de grillade valnötterna. Ringla över honungen och toppa med basilikan.

  • Tid: 20 minuter

    Svårighetsgrad
    Lätt

    Dela receptet: