Grönkål&ost-bollar med mandel

grönkål_och_ostbollar

Milt och mjukt möter sting och hetta i de här ljuvliga små ostbollarna som passar in på alla slags julbord. Klassiska julsmaker som grönkål och mandel blir riktig pigga av en gnutta chili på toppen.

  • 4 portioner

    Det här behöver du:

    • 200 g färskost
    • 200 g ekologisk lagrad ost/vegan-ost
    • 1 schalottenlök
    • 50 g skållad mandel
    • 50 g grönkål, förvälld
    • 20 chiliflakes
    • salt och peppar


    Gör så här: 

    Hacka mandeln och grönkålen. Hacka och bryn löken. Hacka och fräs grönkålen. Riv osten och rulla ihop till ostbollar med färskosten, löken och mandelbitarna. Rulla de färdiga bollarna i grönkålshacket och chiliflakes.

  • Tid: 30 minuter

    Svårighetsgrad
    Mellan

    Dela receptet: