Indisk vegetarisk kormagryta

vegetarisk kormagryta

Vilken fröjd, en vegetarisk kormagryta som är som gjord för gewurstraminer, pinot gris eller riesling med uttalad restsötma.

  • 4 portioner

    Det här behöver du:
    glasnudlar
    1 paket 600 g quornbitar
    1 blomkålshuvud
    2 gula lökar
    1 näve haricots verts
    1 burk kokosmjölk
    5 cm färsk ingefära
    1 msk currypulver
    1 msk garam masala
    salt och peppar

    Gör så här:
    Hacka och fräs löken. Bryt blomkålen i små bitar och rör ner i en gryta tillsammans med quornbitarna, ingefäran och kryddorna.

    Tillsätt halva burken med kokosmjölk och sjud försiktigt i 40 min. Häll i resten av kokosmjölken och haricots verts och sjud ytterligare
    10 min. Servera med glasnudlar.

  • Tid: 40 minuter

    Svårighetsgrad
    Lätt

    Dela receptet: