Kimchi

Kimchi

Koreanernas favorittillbehör, Kimchi, har på senare år erövrat världen. Med rätta!

  • 4 portioner

    Det här behöver du:
    1 hög 1-liters glasburk
    1,5 kg salladskål
    3 blad grönkål
    1,5 dl havssalt
    kallt vatten
    Kryddpasta
    3 salladslökar
    5 rädisor
    6 cm purjolök
    2 morötter
    1 daikon eller rättika
    3 röda chilifrukter
    5 vitlöksklyftor
    3 cm färsk ingefära
    1 msk strösocker

    Gör så här:
    Skär salladskålen i fyra klyftor på längden, skär bort stammen på grönkålen och skär den i bitar. Lägg salladen och kålen i en stor bunke och strö salt mellan bladen. Häll på vatten så att det täcker kålen. Lägg på en tallrik som lock och låt stå i rumstemperatur över natten. Skölj av kålen och låt den rinna av.

    Gör en kryddpasta: Skär salladslöken, rädisorna och purjolöken smått. Skala och strimla morötterna och daikon eller rättikan fint. Skiva, kärna ur och finhacka chilin. Finhacka vitlöken och ingefäran. Blanda alla dessa ingredienser med socker till en pasta och gnid in detta noga i kålen så att det kommer kryddpasta även mellan bladen. Pressa ner allt i burken så att så lite luft som möjligt är kvar i burken. Sätt på locket och låt stå i rumstemperatur i ett dygn och ställ sedan burken i kylen 7 dygn.

  • Tid: 40 minuter

    Svårighetsgrad
    Lätt

    Dela receptet: