Morots- och ingefärssoppa

Morots- och ingefärssoppa från boken Smak av Peter Streijffert

Morot och ingefära älskar varandra. Vilken fin, ren smak de bjuder på. Enda svårheten är att pricka rätt med doseringen av ingefäran. Men börja, som alltid, smaksätta i underkant.

  • 4 portioner

    Det här behöver du:
    • 4 morötter
    • 1 gul lök
    • 10 cm ingefära
    • rapsolja
    • 1 l vatten
    • salt och peppar

    Gör så här:
    Skala och hacka löken och fräs den i rapsolja i 5 min.

    Skala och hacka morötterna och låt dem fräsa med i 2 min. Riv ingefäran och tillsätt den.

    Häll i vatten och låt sjuda i 10 min. Mixa och smaka av med salt och peppar.

  • Tid: 15 minuter

    Svårighetsgrad
    Lätt

    Dela receptet: