Morotsmarmelad

Om man inte äter för mycket smågodis eller dricker för mycket läsk, så kan man faktiskt känna att morot är söt. Det sötman kan med fördel användas i en marmelad som får den nödvändiga syrligheten av citrus.


  • Det här behöver du:
    • 500 g morötter
    • 250 g syltsocker
    • 1 citron
    • 1 blodapelsin
    • 4 dl vatten

    Gör så här:
    Skala och riv morötterna grovt. Skölj apelsin och citron väl och riv av skalet på fina sidan på rivjärnet.

    Halvera frukterna och pressa saften ur en halv citron plus en halv apelsin.

    Blanda morötter, citrusskal, saft och vatten i en tjockbottnad kastrull.
    Koka cirka 5 minuter tills morötterna börjat mjukna. Tillsätt syltsockret och koka cirka 5 minuter. Skumma av väl.

    Häll upp marmeladen på väl rengjorda och varma burkar. Sätt på locket när marmeladen svalnat.

    Förvara i kylskåp.

  • Tid: 15 minuter

    Svårighetsgrad
    Lätt

    Dela receptet: