Nässelfalafel med rostad broccoli och myntayoghurt

Nässelfalafel

Prova en torr sherry för över 100 kr (för halvflaskan) till detta och du kommer att gå i spinn. Inte minst för att sherryn är galet god. Torr sherry kan man i princip dricka till allt som innehåller mandlar. Prova!

Mynta är lätt som en plätt att odla. Den växer nästan oavsett vad man gör med den. Nåja. Odla i kruka är bäst då den annars sprider sig ohämmat.

  • 4 portioner

    Det här behöver du:

    Nässelfalafel:
    400 gram kokta kikärtor
    2 dl späda nässelblad
    1 kruka gräslök
    2 pressade vitlöksklyftor
    1/2 spansk peppar
    1 tsk bikarbonat
    1 tsk bakpulver
    2 tsk mald spiskummin
    1 tsk torkad koriander
    salt och peppar
    olja till fritering

    Rostad broccoli:
    1 bukett broccoli
    1 msk rapsolja
    salt och peppar

    Myntayoghurt:
    1 näve mynta
    2 dl turkisk yoghurt
    1 msk olivolja
    1 skvätt saft från en citron
    salt och peppar

    Gör så här:
    Kör alltihop i en mixer. Forma falafeln med två skedar. Fritera på hög
    värme, minst 180°. Om falafeln löses upp i oljan och faller isär kan du
    höja värmen.

    Rostad broccoli:
    Skär broccoli i små buketter och bitar. Lägg på en ugnsplåt. Ringla olja
    över och smaksätt med salt och peppar. Rosta i ugn 15 min i 190°.

    Myntayoghurt:
    Skär eller riv myntan smått. Blanda samman allt.

  • Tid: 60 minuter

    Svårighetsgrad
    Mellan

    Dela receptet: