Nässelpizza med getost

Nässelpizza

Snudd på varenda gång jag bakar bröd (och jag bakar i snitt två gånger i veckan) så gör jag pizza också. Detta är en favorit på våren och försommaren. En frisk sauvignon blanc blir utmärkt.

  • 4 portioner

    Det här behöver du:
    1 sats deg till nässelbröd:
    5 dl siktad dinkel
    2 dl grahamsmjöl
    1 dl förvällda och grovt hackade nässlor
    1 msk nyponskalspulver
    5 dl vatten
    1 dl linfrö
    8 g jäst
    0,5 msk salt

    Topping:
    1 dl förvällda, urkramade nässlor
    1 dl tomatsås
    2 röda lökar
    getost
    oregano och timjan
    rapsolja

    Gör så här:
    Häll mjölet i en bunke och rör ner vatten, jäst, linfrö, nässlor, nyponskalspulver
    och salt. Rör om ordentligt och plasta in. Låt stå 5 tim i rumstemperatur.

    Ta upp degen ur bunken och lägg på inoljad arbetsyta. Vik ihop degen och tryck ner den flera gånger, lägg tillbaka i bunken, plasta in och ställ i kylen över natten.

    Skala och skär löken i ringar. Värm ugnen till 250°. Bryn löken i rapsolja
    7 min tills den blir glansig. Dela degen i åtta bitar och knåda ut
    den på bakplåtspapper. Bred först ut tomatsåsen på degen. Fördela
    toppingen på pizzadegen och skjutsa in pizzan och bakplåtspapperet
    på bakstenen i ugnen. Grädda ca 10 min.

  • Tid: 40 minuter

    Svårighetsgrad
    Mellan

    Dela receptet: