Orange chilisås

Orange chilisås

Bästa sättet att ta vara på mycket chili, det är dessutom lätt att få styrkan rätt. Man lär sig så att säga sin chilisås och maten får med lätthet den styrka du vill ge den. Med morot i blir såsen också fruktig.


  • Det här behöver du:
    • 1 gul lök
    • 3 vitlöksklyftor
    • 2 morötter
    • 7 tomater
    • 6 dl vatten
    • 2 msk äppelcidervinäger
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk rapsolja
    • 7 jalapenos
    • 2 Thai Hot chilis
    • 1 tsk salt
    • 1 msk socker
    • peppar

    Gör så här:
    Hacka lök, morot och vitlök fint. Fräs först löken och ha sedan i vitlök och morot i rapsoljan. Fräs på.

    Skär tomaterna smått och i med dem i fräset.  Häll på vatten. Koka vidare i 10 minuter.

    Låt svalna. I med vinäger, olivolja,  salt och peppar. Mixa. Häll upp på varma burkar.

  • Tid: 20 minuter

    Svårighetsgrad
    Mellan

    Dela receptet: