Ostomelett med ångkokt broccoli

ostomelett med ångkokt broccoli

Att ånga grönsaker är så mycket bättre än att koka dem, tycker jag. Smak och näring hälls inte bort med kokvattnet. Broccolin ska vara al dente, inte helt mjuk. Osten blir pricken över i.

  • 4 portioner

    Det här behöver du:
    3 ekologiska ägg
    7 stjälkar ekologisk broccoli
    ostkanter
    ekologisk rapsolja
    salt och peppar

    Gör så här:
    Knäck äggen i en skål och vispa sönder dem med gaffel. Skär broccolin i småbitar och ångkoka tills den mjuknat lite. Riv eller hacka osten.

    Värm olja i stekpannan och häll i äggsmeten. När den börjat stelna är det dags att lägga i osten.

    Smaka av med salt och peppar.

  • Tid: 15 minuter

    Svårighetsgrad
    Lätt

    Dela receptet: