Parmesangratinerade morötter

parmesangratinerade morötter

Morötter är användbart på så många sätt. Här lagar jag till dem i ugn och tar hjälp av bland annat parmesanost som smaksättare. Det är enkelt att laga till och blir till en bra mellanrätt eller som tillbehör. Eller kanske till en buffé?

Vill du se när jag lagar till den här rätten så hittar du videon här.

  • 4 portioner
    Det här behöver du:

    • 10 Morötter
    • Rapsolja 
    • 2 dl riven Parmesanost
    • 2 finhackade vitlöksklyftor 
    • 1 dl cashewnötter
    • 10 rädisor
    • Persilja

    Gör så här:

    Sätt ugnen på 200 grader. Skär morötterna i kvartar, gnid in i vitlök och olja.

    In i ugnen i 30 minuter. Skär rädisorna i kvartar och fräs dem cirka sju minuter i smör. Ta ut morötterna och strö över ost och cashewnötter. Sätt in morötterna i ugnen igen i cirka 15 minuter. Avsluta sedan med att dekorera med frästa rädisor och färsk persilja.

  • Tid: 40 minuter

    Svårighetsgrad
    Lätt

    Dela receptet: