Pasta med fänkål och lök i citrondressing

Pasta med fänkål och lök

Jag älskar riesling och som vegetarian blir det lätt obesvarad kärlek. Riesling älskar nämligen salt, citron, fisk och skaldjur. Denna rätt är framtagen speciellt för krispig och torr riesling.

  • 4 portioner

    Det här behöver du:
    2 st fänkål
    2 gula lökar
    1 dl solrosfrön
    0,5 dl cava Privat Brut
    1 citron
    olivolja
    rapsolja
    pasta
    salt och peppar

    Gör så här:
    Skär bort eventuella fula delar från fänkålen och skär den i mindre bitar – spara fänkålsdillen. Finhacka löken. Fräs först lök i rapsolja 5 min, rör sedan ner fänkålen och fräs ytterligare 2 min. Låt svalna.

    Häll i vinet och sänk värmen. Låt puttra i 6 min. Blanda saften från en citron med lite olivolja, salt och peppar och blanda ner dressingen
    i grönsaksfräset. Smaka av och servera med pasta och toppa med fänkålsdillen.

  • Tid: 30 minuter

    Svårighetsgrad
    Lätt

    Dela receptet: