Peters halloumisallad

Peters halloumisallad

En matig och rödvinsvänlig halloumisallad. Fjärran från vinägerstinn pizza-sallad. Ett fylligare rosé-bubbel eller ett lättare rött vin blir perfekt.

  • 4 portioner

    Det här behöver du:
    1 paket ruccola
    8 blad romansallad
    1 paket halloumi
    0,5 dl pumpakärnor
    1 msk balsamvinäger
    1,5 msk olivolja
    rapsolja
    salt och peppar

    Gör så här:
    Skiva osten och stek den i rapsolja på medelstark värme utan att fylla pannan. Stek den gyllene.

    Fördela romansallad och ruccola på ett stort fat. Fördela pumpakärnorna över och bryt sönder osten och fördela den också.

    Blanda dressing av olivolja och balsamvinäger och häll över salladen. Smaka av med salt och peppar.

  • Tid: 30 minuter

    Svårighetsgrad
    Mellan

    Dela receptet: