Potatisrosor med paprika

Potatisrosor med paprika

Potatisrosor är ett vackert inslag i en buffé eller ett lite festligare sätt att servera potatisen. Något som kan få de mest svårflörtade ungar att bli nyfikna och vilja äta mer potatis. Det är ett visst pyssel men inte särskilt svårt att få till. Och så är det ju väldigt gott också.

  • 4 portioner
    Det här behöver du:

    • 1 kilo potatis
    • 1 ark fryst smördeg
    • 1 röd paprika
    • 1/2 gul lök
    • 35 gram smör
    • 20 gram parmesanost, riven
    • 1 vitlöksklyfta, finhackad
    • 1 krm muskötnöt, riven
    • Salt, peppar, timjan


    Gör så här:

    Skala potatisen, skär den i tunna skivor och lägg skivorna i en skål. Hacka löken och vitlöken. Smält smöret i en panna och lägg i den hackade löken och vitlöken. Skär paprikan i strimlor och lägg i pannan. Vänd ner allt från pannan i potatisen och rör ner hälften av parmesanosten, salt, peppar och timjan. Blanda samman allt.
    Kavla ut smördegen och skär den i strimlor. Klä muffinsformarna med strimlor av smördeg. Stapla potatisskivorna varvat med löken ovanpå. Toppa med paprikastrimlor, svartpeppar och timjan.
    Grädda i 190 grader, ca 1 timme, tills ytan blivit gyllenbrun. Efter 50 min, pudra resten av osten över rosorna. Ta ut och låt vila ett par minuter och garnera med extra ost och timjan.
    Servera till exempel med grön sallad och vegetariska korvar.
  • Tid: 1,5 timmar

    Svårighetsgrad
    Mellan

    Dela receptet: