Rabarbersallad

Rabarbersallad

En syrlig och frisk rabarbersallad med sparris och feta som smakar som ingen annan. Olika rabarber är olika syrliga – smaka dig fram till rätt balans. Rosé-bubbel eller en fruktig rosé passar bra.

  • 4 portioner

    Det här behöver du:
    500 g rabarber, tunt skivad
    2 cm färsk riven ingefära
    500 g grön sparris
    5 skärbönor
    1 dl böngroddar
    0,5 dl pumpakärnor
    5 dl blandad sallad
    1 liten näve mynta
    200 g fetaost

    Dressing:
    3 msk saft av citron
    1 tsk honung
    0,5 tsk salt
    6 msk god olivolja

    Gör så här:
    Bryt av den nedre hårda delen av sparrisen. Skär den på snedden i  3 cm tjocka bitar. Skär bönorna på samma sätt. Fräs bönor och sparris
    i smör eller olja i stekpanna. Låt svalna.

    Blanda samman rabarber, böngroddar, hackad mynta och riven ingefära med dressingen. Låt stå.

    Skölj salladen, torka den och lägg ut den på ett stort fat. Smula fetaost över. Fördela sparrisen och bönorna över. Fördela dressingen över hela fatet. Strö pumpakärnor över.

    Vinrekommendation: Rosévin.

     

  • Tid: 30 minuter

    Svårighetsgrad
    Lätt

    Dela receptet: