Blomkålsbiffar med parmesan

Blomkålsbiffar

Blomkålsbiffar som är rätt så enkla att laga till. De blir vackra, är nyttiga och har bra tuggmotstånd, vad mer kan man begära?

Servera gärna de här biffarna med grönsaksspäckad bulgur och en yoghurtsås.

Vill du se hur du lagar till den här rätten? Kolla här och prenumerera på Smakbalans YouTube-kanal för fler receptvideos.

  • 4 portioner
    Det här behöver du:

    • 1 litet blomkålshuvud
    • 2 matskedar rapsolja
    • salt och peppar
    • 75 g parmesanost


    Gör så här:

    Ansa blomkålshuvudet genom att ta bort de yttre bladen. Skiva i centimetertjocka skivor med en vass kniv. Stek dem i rapsolja på medelvärme tills de är al dente (ca 15 min).

    Smaksätt med salt och peppar och strö riven ost över. Täck pannan med aluminiumfolie och värm ytterligare fem minuter till osten börjat smälta.

  • Tid: 30 minuter

    Svårighetsgrad
    Mellan

    Dela receptet: