Nässelfalafel

Läs mer

Nässelfalafel

Pasta med fänkål

Läs mer

med fänkål och lök i citrondressing

Pasta

Läs mer

Om du inte är redo för surdeg...

PETERS POOLISHBRÖD

Kimchi

En koreansk klassiker

Läs mer

Recept



torka svamp

Lär dig torka svamp

• Skivlingar – trattkantareller, svart- och rödgul trumpetsvamp, kremlor etc • Soppar – Karl-Johan, stensopp,...

Kimchi

Kimchi

Koreanernas favorittillbehör, Kimchi, har på senare år erövrat världen. Med rätta! Dela receptet:...

Algnudlar

Alger är både gott och nyttigt. Här används Haricot de mer vilket är en algsort som även kallas havets böna....

Fläderchampagne

Fläderchampagne

Fläderchampagne tar lite tid att göra och är en aning meckigt. Det kan bli klibbigt blött och kräver en del...

Coleslaw

Coleslaw med färska dadlar

En underbar coleslaw som är min version av pizzasallad. Snudd på varenda pizzeria har exakt samma vinägerstinna...

Nässelpizza

Nässelpizza med getost

Snudd på varenda gång jag bakar bröd (och jag bakar i snitt två gånger i veckan) så gör jag pizza också. Detta är...

Chilisås

Gör en stor laddning chilisås och ge bort 90%. Årets julklapp, helt enkelt. Snart kommer du använda såsen till allt...

Rödlöksmarmelad med russin

Rödlöksmarmelad är så otroligt användbar! Till sallad och ja, snudd på vad som helst. Håller stilen i kylen minst...

Kladdkaka

Karamelliserad kladdkaka

Alla älskar väl kladdkaka? Här kommer en spännande twist på den älskade klassiska kladdkakan. Allt hänger på att ta...

vegetarisk kormagryta

Indisk vegetarisk kormagryta

Vilken fröjd, en vegetarisk kormagryta som är som gjord för gewurstraminer, pinot gris eller riesling med uttalad...

Mandelbiffar

Mandelbiffar

Goda, goda mandelbiffar med stekt halloumi och syrliga grönsaker. Lite trixigt kanske men väl värt det. Stek med...

moussaka

Vegetarisk moussaka

Så fort du har aubergine och massa ostrester så slår du till och gör moussaka! Så borde det va – för oj vad...

Peters halloumisallad

Peters halloumisallad

En matig och rödvinsvänlig halloumisallad. Fjärran från vinägerstinn pizza-sallad. Ett fylligare rosé-bubbel eller...

Rabarbersallad

Rabarbersallad

En syrlig och frisk rabarbersallad med sparris och feta som smakar som ingen annan. Olika rabarber är olika syrliga...

Waldorfsallad

Waldorfsallad

En härlig Waldorfsallad med rotselleri som aspirerar på att vara en av de allra mest underskattade grönsakerna....

päronmarmelad

Päronmarmelad

Min favoritmarmelad som jag alltid gör till mina Ost&Vin-provningar. Perfekt till cheddar. Päron, lime och...

poolishbröd

Peters Poolishbröd

När du väl har börjat göra en poolish (och använder minimalt med jäst) så finns det ingen återvändo, du kommer...

Snabba kalljästa morgonbullar

Kan du inte baka, eller tycker det är bökigt, krångligt och degigt? Då är detta receptet för dig. Kalljäsningen gör...

sparrissoppa

Sparrissoppa à la stump

Bästa sättet att få en sparrissoppa med grön sparris att smaka som allra bäst är att använda hela sparrisen, även...

Löksoppa

Löksoppa

Har du lök och grönsakbuljong hemma så kan du alltid sno ihop en löksoppa. En skvätt vitt vin eller sherry i soppan...

Orange chilisås

Orange chilisås

Bästa sättet att ta vara på mycket chili, det är dessutom lätt att få styrkan rätt. Man lär sig så att säga sin...

Krikonsylt

Försvinnande god gäller sannerligen här. Krikon finns sällan i handeln men har du tur kan du finna ett träd i det...

rabarberchutney

Rabarberchutney

Rabarber duger till mer än desserter. Dess alldeles förtjusande syrlighet lånar sig gärna till chutneys till...

Morotsmarmelad

Om man inte äter för mycket smågodis eller dricker för mycket läsk, så kan man faktiskt känna att morot är söt. Det...

snabbsaltad gurka

Snabbsaltad gurka

Underbart användbart! Snart använder du gurkan till allt (utom pannkakorna). Och snabbt går det. Gurka som annars...

Bondbönesallad

Allt som du normalt använder ärtor till kan du med fördel erätta med bondbönor. De har en smörigare och nötigare...

Bondomelett

Omelett är precis som soppa en föredömlig kylskåpsrensare. Man använder vad man har och allehanda rester får ett...

Morots- och ingefärssoppa från boken Smak av Peter Streijffert

Morots- och ingefärssoppa

Morot och ingefära älskar varandra. Vilken fin, ren smak de bjuder på. Enda svårheten är att pricka rätt med...

Glöggkokta päron, recept från boken Smak av Peter Streijffert

Glöggkokta päron

Släng aldrig slattarna – använd dem! Det blir alltid glögg över, eller hur? Då tar du fram kastrullen, skalar...

Crème brulé med lakrits ur boken Smak av Peter Streijffert

Crème brulé med lakrits

En fantastisk dessert som får sitt lyft av lakristbitarna. Lakrits är en sorgligt underskattad smaksättare. Prova...

Bakad lökblomma

Snygg rätt som lyfter en råvara som annars jämt får spela birollen. En konstnärlig touche gör detta till en perfekt...