grönsakssås

Snabb & enkel

Grönsakssås

Till receptet

VÄSTERBOTTENSRULLAR

Ugnsbakad purjo

Till receptet

UGNSBAKAD PURJO

Läs mer

Om du inte är redo för surdeg...

PETERS POOLISHBRÖD

Kimchi

En koreansk klassiker

Till receptet

Recept


Alla ()
Veganrecept ()
Tillbehör ()
Huvudrätter ()
Förrätter/mellanrätter ()
Desserter ()
Bröd ()
Alg- och rödbetssallad

Alg och rödbetssallad

En spännande och fräsch sallad med rödbetor och alger som får ett extra lyft av en dressing med lime och honung....

Grillad brie

Grillad brietårta

Grillad brie med vitt vin till är somrigt och härligt. Det här receptet kombinerar den grillade brietårtan med...

parmesangratinerade morötter

Parmesangratinerade morötter

Morötter är användbart på så många sätt. Här lagar jag till dem i ugn och tar hjälp av bland annat parmesanost som...

grönsakssås

Grönsakssås

Det här är en snabb och enkel grönsakssås som passar utmärkt med exempelvis pasta. Huvudrollsinnehavarna i den här...

tofubiffar

Tofubiffar

Av tofu kan du göra en massa godsaker, till exempel tofubiffar. De här får bland annat sin smak av morot, lök och...

äggtoddy

Äggtoddy med blåbär

En härlig dessert där färska blåbär blir pricken över i. Extra lyx blir det också när du toppar det hela med...

Ostomelett

Ostomelett med brynt lök

Varför krångla till det? Vill du laga något snabbt och gott så är en omelett ett säkert kort. Det här är en enkel...

grönkålspajer med valnötter

Grönkålspaj med valnötter

I de här små munsbitarna möter grönkål valnötter. En mix som fungerar mycket bra enligt min mening. Pajerna passar...

Brynta alger med pepparrot

Brynta alger med pepparrot

Alger är med sina smaker från havet en både spännande och nyttig råvara som är väl värd att utforska. Här möter...

Västerbottensrullar

Västerbottensrullar

Små läckra munsbitar som passar lika bra på ett coctailparty som ett vardagligt och avspänt mingel med vänner....

karamelliserad lök

Karamelliserad lök

Här visar Peter i en video hur du lyfter löken till nya nivåer genom att karamellisera den. Det är riktigt enkelt...

Bärgrogg med ingefärsgrädde

En härlig mix där röda bär möter ingefära. När bären och grädden varvas och sedan toppas med grön mynta får du en...

Ugnsbakad purjo

Ugnsbakad purjo

Purjo är en underbar grönsak som går att använda på tusen olika sätt. En enkel och riktigt god variant är att...

Blomkålsbiffar

Blomkålsbiffar med parmesan

Blomkålsbiffar som är rätt så enkla att laga till. De blir vackra, är nyttiga och har bra tuggmotstånd, vad mer kan...

Potatisrosor med paprika

Potatisrosor med paprika

Potatisrosor är ett vackert inslag i en buffé eller ett lite festligare sätt att servera potatisen. Något som kan...

Jul-Falafel med saffran

Jul-Falafel med saffran

Falafel kan vara ett festligt vegetariskt alternativ till de traditionella köttbullarna på julen. Den här versionen...

Äpplig brysselkål

Äpplig Brysselkål

Gillar du brysselkål så kommer du att älska det här receptet. Är du skeptisk och tycker att brysselkål är för beskt...

marsipansnittar

Marsipansnittar

Att låta hela familjen samlas kring pyssel med julgodis är härligt. De här marsipansnittarna är så enkla att alla...

Gratinerad långkål

Gratinerad långkål

Långkål är en klassiker i juletider. Den här varianten är riktigt enkel och nästan omöjlig att misslyckas med....

torka svamp

Lär dig torka svamp

• Skivlingar – trattkantareller, svart- och rödgul trumpetsvamp, kremlor etc • Soppar – Karl-Johan, stensopp,...

Kimchi

Kimchi

Koreanernas favorittillbehör, Kimchi, har på senare år erövrat världen. Med rätta! Dela receptet:...

Algnudlar

Alger är både gott och nyttigt. Här används Haricot de mer vilket är en algsort som även kallas havets böna....

Fläderchampagne

Fläderchampagne

Fläderchampagne tar lite tid att göra och är en aning meckigt. Det kan bli klibbigt blött och kräver en del...

Coleslaw

Coleslaw med färska dadlar

En underbar coleslaw som är min version av pizzasallad. Snudd på varenda pizzeria har exakt samma vinägerstinna...

Nässelpizza

Nässelpizza med getost

Snudd på varenda gång jag bakar bröd (och jag bakar i snitt två gånger i veckan) så gör jag pizza också. Detta är...

Chilisås

Gör en stor laddning chilisås och ge bort 90%. Årets julklapp, helt enkelt. Snart kommer du använda såsen till allt...

Rödlöksmarmelad med russin

Rödlöksmarmelad är så otroligt användbar! Till sallad och ja, snudd på vad som helst. Håller stilen i kylen minst...

Kladdkaka

Karamelliserad kladdkaka

Alla älskar väl kladdkaka? Här kommer en spännande twist på den älskade klassiska kladdkakan. Allt hänger på att ta...

vegetarisk kormagryta

Indisk vegetarisk kormagryta

Vilken fröjd, en vegetarisk kormagryta som är som gjord för gewurstraminer, pinot gris eller riesling med uttalad...

Mandelbiffar

Mandelbiffar

Goda, goda mandelbiffar med stekt halloumi och syrliga grönsaker. Lite trixigt kanske men väl värt det. Stek med...

moussaka

Vegetarisk moussaka

Så fort du har aubergine och massa ostrester så slår du till och gör moussaka! Så borde det va – för oj vad...

Peters halloumisallad

Peters halloumisallad

En matig och rödvinsvänlig halloumisallad. Fjärran från vinägerstinn pizza-sallad. Ett fylligare rosé-bubbel eller...

Rabarbersallad

Rabarbersallad

En syrlig och frisk rabarbersallad med sparris och feta som smakar som ingen annan. Olika rabarber är olika syrliga...

Waldorfsallad

Waldorfsallad

En härlig Waldorfsallad med rotselleri som aspirerar på att vara en av de allra mest underskattade grönsakerna....

päronmarmelad

Päronmarmelad

Min favoritmarmelad som jag alltid gör till mina Ost&Vin-provningar. Perfekt till cheddar. Päron, lime och...

poolishbröd

Peters Poolishbröd

När du väl har börjat göra en poolish (och använder minimalt med jäst) så finns det ingen återvändo, du kommer...

Snabba kalljästa morgonbullar

Kan du inte baka, eller tycker det är bökigt, krångligt och degigt? Då är detta receptet för dig. Kalljäsningen gör...

sparrissoppa

Sparrissoppa à la stump

Bästa sättet att få en sparrissoppa med grön sparris att smaka som allra bäst är att använda hela sparrisen, även...

Löksoppa

Löksoppa

Har du lök och grönsakbuljong hemma så kan du alltid sno ihop en löksoppa. En skvätt vitt vin eller sherry i soppan...

Orange chilisås

Orange chilisås

Bästa sättet att ta vara på mycket chili, det är dessutom lätt att få styrkan rätt. Man lär sig så att säga sin...

Krikonsylt

Försvinnande god gäller sannerligen här. Krikon finns sällan i handeln men har du tur kan du finna ett träd i det...

rabarberchutney

Rabarberchutney

Rabarber duger till mer än desserter. Dess alldeles förtjusande syrlighet lånar sig gärna till chutneys till...

Morotsmarmelad

Om man inte äter för mycket smågodis eller dricker för mycket läsk, så kan man faktiskt känna att morot är söt. Det...

snabbsaltad gurka

Snabbsaltad gurka

Underbart användbart! Snart använder du gurkan till allt (utom pannkakorna). Och snabbt går det. Gurka som annars...

Bondbönesallad

Allt som du normalt använder ärtor till kan du med fördel erätta med bondbönor. De har en smörigare och nötigare...

Bondomelett

Omelett är precis som soppa en föredömlig kylskåpsrensare. Man använder vad man har och allehanda rester får ett...

Morots- och ingefärssoppa från boken Smak av Peter Streijffert

Morots- och ingefärssoppa

Morot och ingefära älskar varandra. Vilken fin, ren smak de bjuder på. Enda svårheten är att pricka rätt med...

Glöggkokta päron, recept från boken Smak av Peter Streijffert

Glöggkokta päron

Släng aldrig slattarna – använd dem! Det blir alltid glögg över, eller hur? Då tar du fram kastrullen, skalar...

Crème brulé med lakrits ur boken Smak av Peter Streijffert

Crème brulé med lakrits

En fantastisk dessert som får sitt lyft av lakristbitarna. Lakrits är en sorgligt underskattad smaksättare. Prova...

Bakad lökblomma

Snygg rätt som lyfter en råvara som annars jämt får spela birollen. En konstnärlig touche gör detta till en perfekt...