Rostade rotsaker med fetaost, nötter och babyspenat

Rostade rotsaker

Rostade rotsaker med fetaost, nötter och babyspenat. Dessutom allt i en form och vinvänligt – så vill man ha det. Fylligt vitt eller lättare rött passar. Eller varför inte en Pinot Noir-champagne?

  • 4 portioner

    Det här behöver du:
    7 potatisar
    2 morötter
    2 palsternackor
    1/2 rotselleri
    2 gula lökar
    1 näve hasselnötter och mandlar
    100 g fetaost
    2 nävar babyspenat
    2 msk rapsolja
    salt och peppar

    Gör så här:
    Skala och dela rotsakerna i munsbitar. Skala och skär löken i stora skivor.

    Fördela rotsaker, nötter och lök i ugnsform och blanda med rapsolja. Smaka av med salt och peppar.

    Kör i ugn 30 min i 175°. Rör om efter halva tiden. Ta ut formen och vänd ner fetaost och babyspenat.

  • Tid: 50 minuter

    Svårighetsgrad
    Mellan

    Dela receptet: