Snabba kalljästa morgonbullar

Kan du inte baka, eller tycker det är bökigt, krångligt och degigt? Då är detta receptet för dig. Kalljäsningen gör jobbet åt dig och du kommer att häpna över hur goda de blir.

  • Tio bullar

    Det här behöver du:
    9 dl vetemjöl, gärna special
    1 dl grahamsmjöl
    5 dl kallt vatten
    1/4 paket (12 g) färskjäst
    1 tsk salt

    Gör så här:
    Smula jästen i en bunke. Tillsätt lite av det kalla vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet, salt, grahamsmjöl och vetemjöl.

    Arbeta ihop degen som ska vara kladdig. Täck med plastfilm och ställ in bunken i kylskåpet över natten.

    Sätt ugnen på 200°C. Klicka ut tio kletiga deghögar på bakpappersklädd plåt och låt jäsa i 20 minuter.

    Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter. Låt svalna på galler.

  • Tid: 5 + 30 minuter

    Svårighetsgrad
    Lätt

    Dela receptet: