Sparrissoppa à la stump

sparrissoppa

Bästa sättet att få en sparrissoppa med grön sparris att smaka som allra bäst är att använda hela sparrisen, även den lite hårda och ibland träiga biten längst ner. Att använda hela sparrisen på detta sätt ger mer smak och godare samvete. En chardonnay i såväl soppan som i glaset är inte fel.

  • 4 portioner

    Det här behöver du:
    1 liter grönsaksfond
    1 knippe sparrisstjälkar
    0,5 dl grädde
    salt och peppar

    Gör så här:
    Sköj sparrisen. Håll sparrisen i bägge ändarna och bryt av. Lägg toppstjälkarna åt sidan så länge och skär ner rotdelen i småbitar.

    Koka upp buljongen med grädden och ös ner sparrisbitarna. Låt koka i sju minuter. Mixa och sila soppan. Smaka av med salt och peppar.

    Spara fyra toppar till garnering. Skär de övriga toppstjälkarna diagonalt i små bitar. Koka upp soppan och ös ner sparrisen. Låt koka tills
    de mjuknat.

    Lägg en hel toppstjälk överst i varje tallrik. Servera med bröd.

  • Tid: 20 minuter

    Svårighetsgrad
    Lätt

    Dela receptet: