Tofubiffar

tofubiffar

Av tofu kan du göra en massa godsaker, till exempel tofubiffar. De här får bland annat sin smak av morot, lök och selleri.

Om du väljer att ha dem som biffar kan de förslagsvis serveras med ris och en kall sås. Men du kan precis lika gärna ha dem som burgare mellan två bröd.

  • 4 portioner
    Det här behöver du:

    • 300 gram tofu
    • ½ morot
    • ½ lök
    • 1 ägg
    • ½ stjälk blekselleri
    • 2 vitlöksklyftor
    • 1 tsk paprikapulver
    • 2 tsk torkad basilika
    • 1 ½ tsk salt
    • peppar
    • 3-4 msk mjöl

    Gör så här:
    Smula tofun i en bunke. Fräs morot, lök och selleri mjuka i lite olja, tillsätt vitlök och paprikapulver och rör om någon minut. Blanda ner i tofun tillsammans med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och kryddor, och tillsätt så mycket mjöl att smeten går att forma till burgare. Stek tills de fått en fin yta.

  • Tid: 30 minuter

    Svårighetsgrad
    Mellan

    Dela receptet: