Waldorfsallad

Waldorfsallad

En härlig Waldorfsallad med rotselleri som aspirerar på att vara en av de allra mest underskattade grönsakerna. Inte minst därför att den är så rödvinsvänlig. För att inte tala om valnötterna! Drick rosé-bubbel, en fruktig rosé eller ett lätt rött vin till detta.

  • 4 portioner

    Det här behöver du:
    romansallad
    0,5 kg rotselleri
    2 dl valnötter
    2 dl böngroddar
    2 syrliga äpplen
    1 dl majonnäs
    1/2 citron
    salt och peppar

    Majonnäs:
    1 ägg
    1 tsk fransk senap
    1/2 klyfta vitlök
    2 tsk saft av citron
    salt och peppar
    1 dl rapsolja

    Gör så här:
    Majonnäs: Knäck ägget i en mixer och tillsätt allt utom oljan. Mixa och droppa i oljan allteftersom tills det tjocknat. Ställ i kylen 30 min.

    Salladen: Skär rotselleri och äpple i små bitar. Koka upp rotsellerin och kyl av direkt. Skölj salladen och dela nötterna i mindre bitar.

    Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt, peppar och citron.

    Vinrekommendation: En vinvänlig sallad. Här passar det mesta utom de kraftfullaste röda. Bäst dock med rosé eller ett medelfylligt vitt som Argento Chardonnay till exempel.

  • Tid: 40 minuter

    Svårighetsgrad
    Lätt

    Dela receptet: