En spännande och fräsch sallad med rödbetor och alger som får ett extra lyft av en dressing med lime och honung. Serveras gärna med ett friskt och fruktigt vitt vin, till exempel pinot blanc.
-
4 portioner
Det här behöver du:4 portioner
3 rödbetor, okokta
2 daikon eller rättikor
1 rödlök
1 dl pumpakärnor
2 dl sjögrässalladDressing:
3 msk olivolja
1 msk honung
pressad saft från 0,5 lime
1 msk riven ingefära
0,5 tsk havssaltGör så här:
Rosta pumpakärnorna. Skala och strimla rödlöken. Fräs den 4 minuter i rapsolja.
Skala rödbetor och daikon och skär dem i tunna strimlor med en skalare.
Lägg grönsakerna i en skål tillsammans med sjögräset.
Blanda ihop dressingen och slå den över salladen. Blanda ihop ordentligt och lägg upp på ett fat. Strö över pumpakärnor. Tid: 20 minuter
Svårighetsgrad
Dela receptet: