Snygg rätt som lyfter en råvara som annars jämt får spela birollen. En konstnärlig touche gör detta till en perfekt bjudrätt i all sin glans. Ett lätt, rött vin eller ett rosé-bubbel passar bra.
4 portioner
Det här behöver du:
• 4 rödlökar
• 3 msk olivolja
• 2 msk balsamvinäger
• salt och peppar
• 50 g getost
• 1 röd paprika
• 2 msk pumpakärnor
• 1 msk kapris
Gör så här:
Skala löken och skär av såväl topp som botten på den så du får platta ytor. Snitta löken uppifrån och ner i 8 delar, men inte hela vägen ner.Vänd de hela men snittade lökarna i en skål med oljan och vinägern. Placera dem i en smord ugnsform, salta och peppra och täck med aluminiumfolie.
Kör i ugn 20 min i 200°. Ta bort folien. Nu har lökarna vecklats ut som blommor. Lägg i tärnad paprika och små bitar getost och kör ytterligare 10 min. Strö pumpakärnor och kapris på och runt löken.
Servera som förrätt eller tillbehör.
Tid: 30 minuter
Svårighetsgrad
Dela receptet: