Premiär för italiensk vinprovning

Nu på söndag kl 13-15 är det premiär för min nya vinprovning: Italiensk vinprovning. Skäm bort din vän med en smakresa i present, en provsmakning av det bästa Italien har att...

Kan själv

Måste man vara ett proffs, nörd eller manisk för att göra egen majonnäs? Eller baka sitt eget bröd? Nej, man jag kanske är fel person att ge ett balanserat svar på den frågan....

Diska undan

Håll rent och snyggt omkring dig i köket. Diska undan efter hand så blir det mycket roligare att laga mat. Planera vilka pannor du behöver använda, kanske kan du använda samma...

Svenska smaker

Jag har hållit vinprovningar i drygt sju år och därigenom lärt mig mycket om vad de som kommer till mina provningar gillar och inte gillar. Med detta som grund har jag en...

Så slipper du besk lök

När du hackar lök exponeras den för luftens syre och oxiderar, blir besk och luktar illa. Ju finare löken hackas desto snabbare går processen. Ett knep för att förhindra detta...

Gamla kryddor

Det är skillnad på timjan och timjan. Timjan i en kryddburk med bäst före-datum som passerats för tio år sedan och färsk timjan har snudd på noll gemensamt. Har du gamla...

Vassa knivar

Jag har kockat i ett 70-tal hem i Stockholmsområdet och för en hel del företag också och en sak har alla gemensamt – de har slöa knivar. Och snudd på ingen arbetsyta. Och...