Event - Italiensk vinprovning

Image

Om jag säger Italien, vad är det första som du kommer att tänka på? Är det toskansk Pecorino eller parmesan från Emilia-Romagna? Är det Parmaskinka från samma region eller liguriska oliver? Kanske vinet? Amarone, Chianti Classico eller varför inte en rivig grappa efter middagen? Italien är ett magiskt land. Människornas öppna famnar, de böljande landskapen, sjöarna och Alperna i norr, havet som omsluter det stövelformade landet. Och maten. Och vinet.

Det här är en smakernas resa som inleds uppe i nordöstra hörnet, på kullarna strax norr om Treviso i Venetodistriktet där ni hälsas välkomna med ett glas sprudlande Prosecco. Det är också i norr ni avslutar resan, efter stopp i Toskana och därefter i det för oss svenskar omåttligt populära Valpolicella. Ni dricker Barolo och Langhe Nebbiolo, Ripasso och Amarone, Grappa. Och smakar italienska delikatesser som ackompanjerar vinet under resans gång.

Deltagarna får en snabbkurs i hur vinmakeriet går till i tre olika italienska regioner, och lär sig grunderna om vinerna. Till varje provning erbjuds tilltugg i form av hårda ostar, charkuterier och något sött.

Vad vi provar:

-Prosecco/italienskt bubbel som fördrink - kålrabbi, getost + balsamvinäger
-Ett glas Langhe Nebbiolo - dadel, prosciutto och ost
-Ett glas Barolo - parmesanost
-Ett glas Ripasso - italiensk korv
-Ett glas Amarone - gorgonzola 
-Ett glas Nivole moscato - jordgubb, basilika, balsamvinäger
-Ett glas Moscato (serveras med en bit ljus choklad)
-Ett glas grappa (serveras med en bit mörk choklad)

Pris

595 kronor per person. Vid grupper på fler än 12 personer 495 kronor per person. Moms samt eventuella resekostnader tillkommer.

Antal deltagare

Minsta gruppstorlek är 6 personer

Boka

För bokningar, kontakta Peter Streijffert på peter@smakbalans.se eller 070-493 69 18.