Föreläsningar

Image
 

ODLA I STAN

Hjälp till att göra våra städer grönare och bli en klimatpositiv odlare. Det är lätt att komma igång, roligt, socialt och ger dig möjligheten att kunna skörda dina egna grönsaker.

Det här är en föreläsning där Peter tar avstamp i sin bok ”Odla i stan” och bjuder på insikter om stadsodling i smått och stort. Från hydroponisk odling på köksbänken eller underbara balkonger där du skördar dina grönsaker till hugelbäddar utanför huset.

Mer information...
Image
 

ODLA GRÖNSAKER PÅ LITEN YTA

En föreläsning som tar upp allt från planering, täckodling, hugelbäddar, permakultur och solcellsdrivna bevattningssystem till höstodling, bokashikompostering, gödsling och skörd. Dessutom pratar Peter om hur grönsakerna kan lagas till i köket och ger vintips.

Mer information...
Image
 

STADSODLING - GUIDNING

Upptäck möjligheterna med att odla i stadsmiljö. Den här föreläsningen är även en guidning av Hammarbys Klimatpositiva odling. Peter förklarar hur odlingarna är uppbyggda och svarar på frågor under visningen. Smakprover tillagade av skördade grönsaker serveras till deltagarna.

Mer information...
Image
 

BOKASHI

Kökskompostera på ett nytt, enkelt och miljövänligt sätt. Med hjälp av goda mikrober omvandlar du lätt dina matrester till värdefull jordförbättring med Bokashimetoden! 

Föreläsningen tar upp de olika momenten för bokashikompostering och vad som behövs för att komma igång.

Mer information...
Image
 

ZERO WASTE - MINSKA MATSVINNET

Det här är en revolution för köket. Föreläsningen vänder sig till alla som känner att de vill laga bättre, billigare och godare mat  - samtidigt som de bidrar till att minska matsvinnet. 

Mer information...