Föreläsningar

Image

ODLA I STAN

Hjälp till att göra våra städer grönare och bli en klimatpositiv odlare. Det är lätt att komma igång, roligt, socialt och ger dig möjligheten att kunna skörda dina egna grönsaker.

Det här är en föreläsning där Peter tar avstamp i sin bok ”Odla i stan” och bjuder på insikter om stadsodling i smått och stort. Från hydroponisk odling på köksbänken eller underbara balkonger där du skördar dina grönsaker till hugelbäddar utanför huset.

Mer information...
Image

ODLA GRÖNSAKER PÅ LITEN YTA

En föreläsning som tar upp allt från planering, täckodling, hugelbäddar, permakultur och solcellsdrivna bevattningssystem till höstodling, bokashikompostering, gödsling och skörd. Dessutom pratar Peter om hur grönsakerna kan lagas till i köket och ger vintips.

Mer information...
Image

STADSODLING - GUIDNING

Upptäck möjligheterna med att odla i stadsmiljö. Den här föreläsningen är även en guidning av Hammarbys Klimatpositiva odling. Peter förklarar hur odlingarna är uppbyggda och svarar på frågor under visningen. Smakprover tillagade av skördade grönsaker serveras till deltagarna.

Mer information...
Image

BOKASHI

Kökskompostera på ett nytt, enkelt och miljövänligt sätt. Med hjälp av goda mikrober omvandlar du lätt dina matrester till värdefull jordförbättring med Bokashimetoden! 

Föreläsningen tar upp de olika momenten för bokashikompostering och vad som behövs för att komma igång.

Mer information...
Image

ZERO WASTE - MINSKA MATSVINNET

Det här är en revolution för köket. Föreläsningen vänder sig till alla som känner att de vill laga bättre, billigare och godare mat  - samtidigt som de bidrar till att minska matsvinnet. 

Mer information...

Event

Image

ITALIENSK VINPROVNING

Det här är en smakernas resa som inleds uppe i nordöstra hörnet, på kullarna strax norr om Treviso i Venetodistriktet där ni hälsas välkomna med ett glas sprudlande Prosecco. Det är också i norr ni avslutar resan, efter stopp i Toskana och därefter i det för oss svenskar omåttligt populära Valpolicella.

Ni dricker Barolo och Langhe Nebbiolo, Ripasso och Amarone, Grappa. Och smakar italienska delikatesser som ackompanjerar vinet under resans gång.

Mer information...
Image

OST & VIN

Välkommen till en vinprovning som både belönar smaklökarna och ger kunskap om spännande smakkombinationer! Deltagarna får under handledning provsmaka mellan fem och sju ostar i kombination med fyra till sex noggrant utvalda röda, vita samt dessertviner.

Mer information...
Image

BUBBEL MED TAPAS

Ett glas bubbel ger alltid en känsla av fest, lyx och glamour. Det gäller allt bubbel. Men vad skiljer olika mousserande viner åt och vad förenar dem?  Äntligen får du upptäcka de små bubblornas smaksensationer och lära dig vad som kännetecknar de olika sorterna.

Mer information...
Image

VIN & CHOKLAD

Choklad tillsammans med vin kan vara ljuvligt men det är inte helt självklart vilka kombinationer som fungerar riktigt bra. Här får deltagarna en guidning där olika chokladbitar balanseras mot olika vinsorter. Ett sortiment av ljus och mörk choklad provas tillsammans med fyra till sex olika sorters viner.

Mer information...
Image

PETERS RÅA MATSHOW

Den lika oväntade som perfekta mat/vin/musik/show-upplevelsen! Deltagarna får uppleva ett antal vindueller med tilltugg. Gemensamt utser vi en vinnare i varje duell. Allt sker alltid med ett gott humör och en ukulele nära till hands!

Mer information...