Italiensk vinprovning

Image

Om kursen

Det här är en smakernas resa som inleds uppe i nordöstra Italien, på kullarna strax norr om Treviso i Venetodistriktet där ni hälsas välkomna med ett glas sprudlande Prosecco. Det är också i norr ni avslutar resan, efter stopp i Toskana och därefter i det för oss svenskar omåttligt populära Valpolicella.

Ni dricker Barolo och Langhe Nebbiolo, Ripasso och Amarone, Grappa. Och smakar italienska delikatesser som ackompanjerar vinet under resans gång. Alla deltagare får också en snabbkurs i hur vinmakeriet går till i tre olika italienska regioner, och lär sig grunderna om vinerna. Till varje provning erbjuds tilltugg i form av hårda ostar, charkuterier och något sött.

Vad vi provar:

-Prosecco/italienskt bubbel som fördrink med kålrabbi, getost + balsamvinäger

-Ett glas Langhe Nebbiolo – dadel, prosciutto och ost

-Ett glas Barolo – parmesanost

-Ett glas Ripasso – italiensk korv

-Ett glas Amarone – gorgonzola

-Ett glas Nivole moscato – jordgubbe med basilika och balsamvinäger

-Ett glas Moscato (serveras med en bit ljus choklad)

-Ett glas grappa (serveras med en bit mörk choklad)


Det här lär du dig

  • Prova olika italienska viner och lär dig om skillnader och specifika uttryck.
  • Lär dig om vintillverkning i olika italienska regioner.
  • Upptäck italienska smaker genom kombinationen av vin och tilltugg.

Pris

550 kr per person.

Plats

Själagårdsgatan 7, Gamla Stan i Stockholm.


Läs mer och boka plats