Vinprovning med grundkurs i vinkunskap

Image

Om kursen

Den här vinprovningen ger dig en snabb grundkurs i vinets värld. Det behövs inga särskilda förkunskaper, bara nyfikenhet och intresse. Du får en introduktion till de olika typerna av viner som finns.

Lär dig grunderna om rödvin, vitt vin, rosévin, och mousserande vin. Hur görs de olika vintyperna och vilka stilar finns det? Vad kännetecknar till exempel italienska röda viner och vad är det speciella med riesling?

Under avslappnade och trevliga former får du en inblick i vinernas olika ursprung och vad som skiljer olika sorter åt. Lär dig om olika typer av druvor och vad som är kännetecknande för de stora vinländerna. Vi pratar även om vinglas och dekantering. Du får med dig värdefull kunskap som kan hjälpa dig när du vill välja bland viner, hitta nya favoriter och njuta av dem på bästa sätt. Du får också en inblick i hur vintillverkning går till och vad som skiljer storproduktion från små ekologiska vingårdar. Dessutom får du guidning i hur du kan tänka när du ska hitta riktigt bra viner till din mat.

Vi provar sex till sju olika viner under kursen och till det bjuds det enkla smakbitar.


Det här lär du dig

  • Grundkunskaper om olika typer av vin.
  • Tillverkning, druvor och vinländer.
  • Hur du hittar rätt vin till din mat.

Pris

550 kr per person.

Plats

Själagårdsgatan 7, Gamla Stan i Stockholm.


Läs mer och boka plats