Fläderglass är en sån läcker dessert. Och de viktigaste ingredienserna växer runt knuten! Sött mousserande moscato blir hur bra som helst till.
4 portioner
Det här behöver du:
3 äggulor
4 msk florsocker
3 dl vispgrädde
0,5 dl koncentrerad flädersaft
rosblad (eller andra ätbara blomblad)
Gör så här:
Vispa ihop äggulor och socker till glassen. Tillsätt saften. Vispa grädden tjock och rör ner den i blandningen. Plasta in och frys 1 timma.
Rör om. Frys 1 timma till – rör om. Frys ytterligare 4 timmar.
Kanderade rosor:
Sätt ugnen på 60°. Plocka blad från rosorna. Pensla dem med ett tunt lager äggvita. Doppa lätt i socker på båda sidor och lägg på bakplåtspapper.
Rosta i ugn 1 timma, tills bladen blivit krispiga. Vänd eventuellt efter halva tiden.
Både vanliga rosor och nyponrosor går att äta. Men plocka helst själv
eftersom blommor i handeln kan vara hårt besprutade. Andra ätbara
blommor är gurkört, krasse, kryddtagetes, lavendel, malva, maskros,
pensé, ringblomma, rödklöver, viol och inte minst zucchini.
Tid: 60 minuter
Svårighetsgrad
Dela receptet: