Föreläsning – Bokashi och biokol

Image

Bokashi är en effektiv och spännande komposteringsmetod, framför allt för den som odlar. Till skillnad mot traditionell kompost som är en förruttnelseprocess så är bokashi jäsning. Allt vanligt matavfall som kött, grönsaker och kaffesump kan med den här metoden snabbt och luktfritt bli till jordförbättring.

Matavfallet omvandlas med hjälp av effektiva mikroorganismer till jordförbättring som direkt kan grävas ner i kökslandet. Där gör den stor nytta tillsammans med de organismer som redan finns där. Till skillnad från vanlig kompostering så förmultnar inte avfallet så att kolet frigörs i form av koldioxid. Kolet binds i jorden istället och näringsämnena finns kvar.

Biokol som laddas av bokashi gör underverk i din odling - och för klimatet. Biokolen binder kol i jorden, behåller fukten och berikar jorden med näring under lång tid.

Pris

7 000 kronor. Moms samt eventuella resekostnader tillkommer.

Längd

Cirka två timmar.

Boka

För bokningar, kontakta Peter Streijffert på peter@smakbalans.se eller 070-493 69 18.