Odla perenna grönsaker och ätbara blommor

Image

Fördelarna med att gå över till perenner är flera: mindre arbete krävs, färre fröer behöver beställas, odlingen blir tydligare och det blir lättare att identifiera godsakerna. Dessutom gynnas klimatet och pollinerarna. Perenner binder mer näring i marken då de har ett större rotsystem som inte dör ner under vinteråret.

Det här är en föreläsning som ger exempel och inspiration kring odling av perenna grönsaker, frukter, bär och ätliga blommor. I min egen odling jobbar jag med Ruth Stout-modellen. Men istället för att använda halm så arbetar jag med att bygga upp myllan med hjälp av gräsklipp, löv, ogräsrens, biokol och bokashi.

Pris

7 000 kronor. Moms och eventuella reskostnader tillkommer. Föreningar får rabatt.

Längd

Cirka två timmar.

Bokning

För bokningar, kontakta Peter Streijffert på peter@smakbalans.se eller 070-493 69 18.

Avbokning fram till två veckor innan avtalat datum innebär att endast transportutgifter för redan köpt resa som inte kan avbokas debiteras. Avbokning senare än två veckor innan avtalat datum innebär förhandling om debitering.

Teknik

Jag tar med bildspel på min iPad med anslutning till projektor. Anslutningen är för såväl VGA och HDMI. Jag sjunger och spelar ukulele så om det behövs mikrofon så klarar jag mig med en mikrofon på stativ, alternativt headset och mikrofon på stativ.