Hallon är underbara i desserter i nästan alla former och varianter. Så varför inte prova att fritera dem! Här serveras de med syltade citronskal och lakritssås.
Vintips: Sött vitt vin, gärna med smak av svampen botrytis med i bilden. En mycket söt och frisk smak med inslag av aprikosmarmelad, apelsin, mandelmassa, sultanarussin och honung fungerar bäst. Serveras vid cirka 8°C
4 portioner
Det här behöver du:
200 g hallon
2 dl dinkelmjöl
2 dl vattenSyltad citron:
2 citroner
3 dl socker
2 dl vatten
5 stjälkar citronmelissLakritssås:
0,5 dl grädde
0,5 dl vatten
0,5 dl socker
2 msk kakao
2,5 msk lakritspulverGör så här:
Vispa ihop dinkelmjöl och bakpulver med vattnet till en jämn smet. Värm oljan i en kastrull till 180°C.
Doppa några hallon i taget i frityrsmeten, använd en gaffel till hjälp och fritera sedan hallonknytena i den heta oljan. När de är gyllene och
lätta är de klara. Ta upp dem och lägg på hushållspapper. Pudra med florsocker.
Syltad citron: Skär citronskalet, utan det vita, i tunna skivor och strimla. Koka upp socker och vatten med citronstrimlorna och sjud i 30 minuter. Låt svalna. Rör ner citronmeliss.
Lakritssås: Blanda alla ingredienserna och koka ihop fem minuter under omrörning tills såsen tjocknar.
Tid: 50 minuter
Svårighetsgrad
Dela receptet: