Släng aldrig slattarna – använd dem! Det blir alltid glögg över, eller hur? Då tar du fram kastrullen, skalar päronen och sätter igång, eller hur?
4 portioner
Det här behöver du:
• 4 päron
• 5 dl rött vin
• 1 kanelstång
• 2 lagerblad
• 2 långpeppar från Gerard Vives (eller svartpeppar)
• 0,5 dl socker
• saften av 1/3 citron
• 1 dl blåbär
Gör så här:
Skala päronen. Koka upp rött vin, kanelstång, lagerblad, svartpepparkorn, socker och citron i en kastrull. Lägg i päronen och sjud ca 6 min på medelgod värme tills päronen är mjuka.Låt päronen svalna i lagen i kylen minst 6 tim.
Ta upp päronen. Sila och reducera lagen till 2,5 dl. Lägg ner blåbären i lagen.
Tid: 20 minuter
Svårighetsgrad
Dela receptet: