Laddar Evenemang

Tidigare Evenemang

Evenemang Search and Views Navigation

Evenemang Views Navigation

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

2020 februari

Ost- och vinprovning

29 februari kl. 17:00 - 19:00

Välkommen till en ost- och vinprovning som både belönar smaklökarna och ger kunskap om spännande smakkombinationer! Under avslappnade och trevliga former får du en inblick i vinernas och ostarnas olika ursprung. Det behövs inga särskilda förkunskaper, bara nyfikenhet och intresse för vin och ost. Ost har alltså en förmåga att ta fram de bästa hos vin och vice versa. Därför får du under en kväll njuta av båda dessa smakupplevelser i kombination. Samtidigt kommer du att lära dig värdefull kunskap…

Mer information »

2020 mars

Nya komposttrenden: Bokashi och biokol

3 mars kl. 19:00 - 21:00

Bokashi är just nu den hetaste trenden inom odling, mat och hållbarhet. Det är en komposteringsmetod som sluter kretsloppet från bord till jord, utan näringsförluster och utan att tära på miljön. Allt vanligt matavfall som kött, grönsaker och kaffesump kan med den här metoden snabbt och luktfritt bli till jordförbättring. Till skillnad från vanlig kompostering så förmultnar inte avfallet, utan omvandlas med hjälp av biokol och effektiva mikroorganismer till näringsrik jord. Alla kan kompostera med den här metoden och jorden…

Mer information »

Trädgårdsmässan i Malmö

5 mars kl. 10:00 - 8 mars kl. 16:00

Jag är på trädgårdsmässan Outside Living i Malmö 5–8 mars. Hör mig prata på scen varje dag och träffa mig på mässgolvet. 

Mer information »

Odla ätbara perenner

11 mars kl. 18:00 - 19:00

Föreläsning på Ellens Cafe och bokhandel i Ronneby om att odla ätbara perenner.

Mer information »

Anlägg en skogsträdgård

17 mars kl. 18:00 - 19:30

I en skog där allt är ätbart jobbar vi aktivt med kretsloppet och hållbarheten för klimatet. Bärbuskar, fruktträd, perenna grönsaker och blommor. I skogen fungerar det. Vissa nyckelväxter skapar självgenererande bördighet genom hur de tar upp mineraler och näringsämnen från djupare jordlager. Perenna grönsaker har ofta ett högre näringsvärde, är lättodlade och permakulturvänliga. Lyssna på Peter som berättar hur vi kan använda vård jord, utnyttja och hjälpa pollinerare och skapa en växtlighet, en ätbar skogsträdgård som i princip blir självförsörjande…

Mer information »

Vinprovning med naturvin

24 mars kl. 19:00 - 21:00

Kom på vinprovning där du får prova rött, orange och vitt naturvin. Jag guidar bland de mest anonyma vinerna på Systembolaget och lyfter fram dolda naturviner som väntas på att upptäckas. En del smakar udda och andra fantastiskt bra men en sak har de gemensamt; naturvin lämnar få oberörda. Till skillnad från processat vin görs naturvin utan tillsatser, växtgifter och manipulation. Odlingen av druvorna sker ekologiskt eller biodynamiskt. Däremot skiljer sig ekologiska viner och industriviner sig med naturviner eftersom att…

Mer information »

Nya komposttrenden: Bokashi och biokol

25 mars kl. 19:00 - 21:00

Bokashi är just nu den hetaste trenden inom odling, mat och hållbarhet. Det är en komposteringsmetod som sluter kretsloppet från bord till jord, utan näringsförluster och utan att tära på miljön. Allt vanligt matavfall som kött, grönsaker och kaffesump kan med den här metoden snabbt och luktfritt bli till jordförbättring. Till skillnad från vanlig kompostering så förmultnar inte avfallet, utan omvandlas med hjälp av biokol och effektiva mikroorganismer till näringsrik jord. Alla kan kompostera med den här metoden och jorden…

Mer information »

Italiensk vinprovning

26 mars kl. 19:00 - 21:00

Det här är en smakernas resa som inleds uppe i nordöstra Italien, på kullarna strax norr om Treviso i Venetodistriktet där ni hälsas välkomna med ett glas sprudlande Prosecco. Det är också i norr ni avslutar resan, efter stopp i Toskana och därefter i det för oss svenskar omåttligt populära Valpolicella. Ni dricker Barolo och Langhe Nebbiolo, Ripasso och Amarone, Grappa. Och smakar italienska delikatesser som ackompanjerar vinet under resans gång. Alla deltagare får också en snabbkurs i hur vinmakeriet…

Mer information »

Odla i stan

30 mars kl. 19:00 - 20:00

Årsta biblioteks vänner bjuder in till ett program med Peter Streijffert - författare, ”stadsodlare”, kock och vinprovare. Han kommer att prata om att Odla i stan, utifrån sin bok med samma namn. Boken innehåller erfarenheter av stadsodling, allt ifrån odling på en bakgård, på en balkong eller uteplats till odling på fönsterbrädan. Enligt Peter finns det inget bättre än att kunna äta det man själv har odlat och veta att det inte innehåller några gifter.

Mer information »

2020 april

Italiensk vinprovning

1 april kl. 19:00 - 21:00

Det här är en smakernas resa som inleds uppe i nordöstra Italien, på kullarna strax norr om Treviso i Venetodistriktet där ni hälsas välkomna med ett glas sprudlande Prosecco. Det är också i norr ni avslutar resan, efter stopp i Toskana och därefter i det för oss svenskar omåttligt populära Valpolicella. Ni dricker Barolo och Langhe Nebbiolo, Ripasso och Amarone, Grappa. Och smakar italienska delikatesser som ackompanjerar vinet under resans gång. Alla deltagare får också en snabbkurs i hur vinmakeriet…

Mer information »

Ost- och vinprovning

2 april kl. 19:00 - 21:00

Välkommen till en ost- och vinprovning som både belönar smaklökarna och ger kunskap om spännande smakkombinationer! Under avslappnade och trevliga former får du en inblick i vinernas och ostarnas olika ursprung. Det behövs inga särskilda förkunskaper, bara nyfikenhet och intresse för vin och ost. Ost har alltså en förmåga att ta fram de bästa hos vin och vice versa. Därför får du under en kväll njuta av båda dessa smakupplevelser i kombination. Samtidigt kommer du att lära dig värdefull kunskap…

Mer information »

Rädda jorden med bokashi, biokol och hügelbäddar

4 april kl. 14:30 - 15:30

Går det att rädda jorden och samtidigt nå bättre odlingsresultat? Peter Streijffert berättar om tre metoder som alla binder kol i jorden, vilket gynnar såväl klimatet som jorden. Föreläsningen tar avstamp ur Peters två senaste böcker Odla i stan och Bokashi. Föreläsning på Lidingö stadsbibliotek.

Mer information »

Ost- och vinprovning

6 april kl. 19:00 - 21:00

Välkommen till en ost- och vinprovning som både belönar smaklökarna och ger kunskap om spännande smakkombinationer! Under avslappnade och trevliga former får du en inblick i vinernas och ostarnas olika ursprung. Det behövs inga särskilda förkunskaper, bara nyfikenhet och intresse för vin och ost. Ost har alltså en förmåga att ta fram de bästa hos vin och vice versa. Därför får du under en kväll njuta av båda dessa smakupplevelser i kombination. Samtidigt kommer du att lära dig värdefull kunskap…

Mer information »

Italiensk vinprovning

11 april kl. 17:00 - 19:00

Det här är en smakernas resa som inleds uppe i nordöstra Italien, på kullarna strax norr om Treviso i Venetodistriktet där ni hälsas välkomna med ett glas sprudlande Prosecco. Det är också i norr ni avslutar resan, efter stopp i Toskana och därefter i det för oss svenskar omåttligt populära Valpolicella. Ni dricker Barolo och Langhe Nebbiolo, Ripasso och Amarone, Grappa. Och smakar italienska delikatesser som ackompanjerar vinet under resans gång. Alla deltagare får också en snabbkurs i hur vinmakeriet…

Mer information »

Ost- och vinprovning

15 april kl. 19:00 - 21:00

Välkommen till en ost- och vinprovning som både belönar smaklökarna och ger kunskap om spännande smakkombinationer! Under avslappnade och trevliga former får du en inblick i vinernas och ostarnas olika ursprung. Det behövs inga särskilda förkunskaper, bara nyfikenhet och intresse för vin och ost. Ost har alltså en förmåga att ta fram de bästa hos vin och vice versa. Därför får du under en kväll njuta av båda dessa smakupplevelser i kombination. Samtidigt kommer du att lära dig värdefull kunskap…

Mer information »

Vinprovning med naturvin

19 april kl. 13:00 - 15:00

Kom på vinprovning där du får prova rött, orange och vitt naturvin. Jag guidar bland de mest anonyma vinerna på Systembolaget och lyfter fram dolda naturviner som väntas på att upptäckas. En del smakar udda och andra fantastiskt bra men en sak har de gemensamt; naturvin lämnar få oberörda. Till skillnad från processat vin görs naturvin utan tillsatser, växtgifter och manipulation. Odlingen av druvorna sker ekologiskt eller biodynamiskt. Däremot skiljer sig ekologiska viner och industriviner sig med naturviner eftersom att…

Mer information »

Italiensk vinprovning

22 april kl. 19:00 - 21:00

Det här är en smakernas resa som inleds uppe i nordöstra Italien, på kullarna strax norr om Treviso i Venetodistriktet där ni hälsas välkomna med ett glas sprudlande Prosecco. Det är också i norr ni avslutar resan, efter stopp i Toskana och därefter i det för oss svenskar omåttligt populära Valpolicella. Ni dricker Barolo och Langhe Nebbiolo, Ripasso och Amarone, Grappa. Och smakar italienska delikatesser som ackompanjerar vinet under resans gång. Alla deltagare får också en snabbkurs i hur vinmakeriet…

Mer information »

Vinprovning med naturvin

28 april kl. 19:00 - 21:00

Kom på vinprovning där du får prova rött, orange och vitt naturvin. Jag guidar bland de mest anonyma vinerna på Systembolaget och lyfter fram dolda naturviner som väntas på att upptäckas. En del smakar udda och andra fantastiskt bra men en sak har de gemensamt; naturvin lämnar få oberörda. Till skillnad från processat vin görs naturvin utan tillsatser, växtgifter och manipulation. Odlingen av druvorna sker ekologiskt eller biodynamiskt. Däremot skiljer sig ekologiska viner och industriviner sig med naturviner eftersom att…

Mer information »

Italiensk vinprovning

30 april kl. 19:00 - 21:00

Det här är en smakernas resa som inleds uppe i nordöstra Italien, på kullarna strax norr om Treviso i Venetodistriktet där ni hälsas välkomna med ett glas sprudlande Prosecco. Det är också i norr ni avslutar resan, efter stopp i Toskana och därefter i det för oss svenskar omåttligt populära Valpolicella. Ni dricker Barolo och Langhe Nebbiolo, Ripasso och Amarone, Grappa. Och smakar italienska delikatesser som ackompanjerar vinet under resans gång. Alla deltagare får också en snabbkurs i hur vinmakeriet…

Mer information »

2020 maj

Ost- och vinprovning

3 maj kl. 13:00 - 15:00

Välkommen till en ost- och vinprovning som både belönar smaklökarna och ger kunskap om spännande smakkombinationer! Under avslappnade och trevliga former får du en inblick i vinernas och ostarnas olika ursprung. Det behövs inga särskilda förkunskaper, bara nyfikenhet och intresse för vin och ost. Ost har alltså en förmåga att ta fram de bästa hos vin och vice versa. Därför får du under en kväll njuta av båda dessa smakupplevelser i kombination. Samtidigt kommer du att lära dig värdefull kunskap…

Mer information »

Vinprovning med naturvin

5 maj kl. 19:00 - 21:00

Kom på vinprovning där du får prova rött, orange och vitt naturvin. Jag guidar bland de mest anonyma vinerna på Systembolaget och lyfter fram dolda naturviner som väntas på att upptäckas. En del smakar udda och andra fantastiskt bra men en sak har de gemensamt; naturvin lämnar få oberörda. Till skillnad från processat vin görs naturvin utan tillsatser, växtgifter och manipulation. Odlingen av druvorna sker ekologiskt eller biodynamiskt. Däremot skiljer sig ekologiska viner och industriviner sig med naturviner eftersom att…

Mer information »

Ost- och vinprovning

11 maj kl. 19:00 - 21:00

Välkommen till en ost- och vinprovning som både belönar smaklökarna och ger kunskap om spännande smakkombinationer! Under avslappnade och trevliga former får du en inblick i vinernas och ostarnas olika ursprung. Det behövs inga särskilda förkunskaper, bara nyfikenhet och intresse för vin och ost. Ost har alltså en förmåga att ta fram de bästa hos vin och vice versa. Därför får du under en kväll njuta av båda dessa smakupplevelser i kombination. Samtidigt kommer du att lära dig värdefull kunskap…

Mer information »

Italiensk vinprovning

16 maj kl. 17:00 - 19:00

Det här är en smakernas resa som inleds uppe i nordöstra Italien, på kullarna strax norr om Treviso i Venetodistriktet där ni hälsas välkomna med ett glas sprudlande Prosecco. Det är också i norr ni avslutar resan, efter stopp i Toskana och därefter i det för oss svenskar omåttligt populära Valpolicella. Ni dricker Barolo och Langhe Nebbiolo, Ripasso och Amarone, Grappa. Och smakar italienska delikatesser som ackompanjerar vinet under resans gång. Alla deltagare får också en snabbkurs i hur vinmakeriet…

Mer information »

Vinprovning med grundkurs i vinkunskap

17 maj kl. 13:00 - 15:00

Den här vinprovningen ger dig en snabb grundkurs i vinets värld. Det behövs inga särskilda förkunskaper, bara nyfikenhet och intresse. Du får en introduktion till de olika typerna av viner som finns. Lär dig grunderna om rödvin, vitt vin, rosévin, och mousserande vin. Hur görs de olika vintyperna och vilka stilar finns det? Vad kännetecknar till exempel italienska röda viner och vad är det speciella med riesling? Under avslappnade och trevliga former får du en inblick i vinernas olika ursprung…

Mer information »

Ost- och vinprovning

19 maj kl. 19:00 - 21:00

Välkommen till en ost- och vinprovning som både belönar smaklökarna och ger kunskap om spännande smakkombinationer! Under avslappnade och trevliga former får du en inblick i vinernas och ostarnas olika ursprung. Det behövs inga särskilda förkunskaper, bara nyfikenhet och intresse för vin och ost. Ost har alltså en förmåga att ta fram de bästa hos vin och vice versa. Därför får du under en kväll njuta av båda dessa smakupplevelser i kombination. Samtidigt kommer du att lära dig värdefull kunskap…

Mer information »

Ost- och vinprovning

24 maj kl. 13:00 - 15:00

Välkommen till en ost- och vinprovning som både belönar smaklökarna och ger kunskap om spännande smakkombinationer! Under avslappnade och trevliga former får du en inblick i vinernas och ostarnas olika ursprung. Det behövs inga särskilda förkunskaper, bara nyfikenhet och intresse för vin och ost. Ost har alltså en förmåga att ta fram de bästa hos vin och vice versa. Därför får du under en kväll njuta av båda dessa smakupplevelser i kombination. Samtidigt kommer du att lära dig värdefull kunskap…

Mer information »

Vinprovning med naturvin

24 maj kl. 16:00 - 18:00

Kom på vinprovning där du får prova rött, orange och vitt naturvin. Jag guidar bland de mest anonyma vinerna på Systembolaget och lyfter fram dolda naturviner som väntas på att upptäckas. En del smakar udda och andra fantastiskt bra men en sak har de gemensamt; naturvin lämnar få oberörda. Till skillnad från processat vin görs naturvin utan tillsatser, växtgifter och manipulation. Odlingen av druvorna sker ekologiskt eller biodynamiskt. Däremot skiljer sig ekologiska viner och industriviner sig med naturviner eftersom att…

Mer information »

Vinprovning med grundkurs i vinkunskap

25 maj kl. 19:00 - 21:00

Den här vinprovningen ger dig en snabb grundkurs i vinets värld. Det behövs inga särskilda förkunskaper, bara nyfikenhet och intresse. Du får en introduktion till de olika typerna av viner som finns. Lär dig grunderna om rödvin, vitt vin, rosévin, och mousserande vin. Hur görs de olika vintyperna och vilka stilar finns det? Vad kännetecknar till exempel italienska röda viner och vad är det speciella med riesling? Under avslappnade och trevliga former får du en inblick i vinernas olika ursprung…

Mer information »
+ Exportera evenemang