Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Ost- och vinprovning

2020-05-11 @ 19:00 21:00

Välkommen till en ost- och vinprovning som både belönar smaklökarna och ger kunskap om spännande smakkombinationer! Under avslappnade och trevliga former får du en inblick i vinernas och ostarnas olika ursprung. Det behövs inga särskilda förkunskaper, bara nyfikenhet och intresse för vin och ost.

Ost har alltså en förmåga att ta fram de bästa hos vin och vice versa. Därför får du under en kväll njuta av båda dessa smakupplevelser i kombination. Samtidigt kommer du att lära dig värdefull kunskap som kommer att hjälpa dig framtiden när du vill kombinera just ost och vin. Förhoppningen är att du ska hitta nya favoriter och lära dig att njuta av de på bästa sätt.

Förutom ost- och vinprovningen kommer jag att guida dig i hur olika vinglas påverkar smakaromerna. Och hur du med hjälp av rätt vinglas till rätt vin kan optimera vinets naturliga aromer. Vidare så kommer vi även att utforska vilka smaker som krockar med varandra och vilka som bygger på varandra. Att lära sig detta lyfter vilken vinkväll som helst.

Du får alltså under handledning och guidning provsmaka 5-7 ostar i kombination med 4-6 noggrant utvalda röda viner, vita viner och dessertviner.